Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Megbizási szerződéssel foglalkoztatott bejelentése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

lexus 2018-03-05 14:30:21

Megbízási szerződéssel, a minimálbér 30 % -ét el nem érő jövedelemmel foglalkoztatott személy jogviszonyát a kifizetőnek a T1041 -es nyomtatványon le kell jelenteni ? A nyomtatvány a biztosított magánszemély adatairól és a jogviszonyáról szól, Ugyanakkor a jövedelem nagyságára való tekintettel a jövedelemből nem kell járulékot (egészségbiztosítási és nyugdíj) levonni.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-03-05 19:51:26

Mivel a 1041-es nyomtatványon a biztosítási jogviszonyokat kell bejelenteni, így a minimálbér 30%-át el nem érő megbízási díjak esetén biztosítási jogviszony hiányában nem kell bejelentést tenni. Ettől függetlenül a 08-as bevalláson természetesen szerepeltetni kell az adóköteles kifizetést és annak adóit (szja,szocho,szakképzési).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra