Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Megbizásos jogviszony2


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Csiszi64 2018-09-13 07:47:14

Tisztelt Adószakértő!
2018.09.11-i válaszát köszönöm. A témával kapcsolatban kérdezném még, hogy havi elszámolást alkalmazhatunk-e? A masszőr leadja, hogy naponta hány órát masszíroz. Az órabére alapján kiszámítom, hogy mennyi megbízási díj jár neki havi szinten. Hogyan állapítom meg, hogy ban-e biztosítása? A havi díjat a naptári napokkal, vagy csak a ledolgozott napokkal kell osztani. Vagy minden nap külön kell vizsgálnom a biztosítási jogviszonyt a ledolgozott óra függvényében és jelentgetnem kell a T1041-es nyomtatványon utólag?
Nagyon köszönöm előre is.
Csiszi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-09-14 06:39:50

Kedves Csiszi,
Kérdés, hogy milyen szerződés van a felek közt. Vélhetően olyan, ami az egész hónapra szól és nem minden egyes alkalomra kötnek egy újat. Ha pedig így van, akkor az összesített havi megbízási díjat kell viszonyítani a minimálbér 30%-ához. Ha ennek alapján a biztosítási jogviszony létrejön, a bejelentést (1041) utólag kell megtenni. Megjegyzem, a korábbi információi alapján nem jön létre biztosítási jogviszony.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra