Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Megszűnő ev.követelései


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Sudi77 2017-11-28 15:30:23

Kedves Attila!

Egyéni vállalkozó dec.31-el megszünteti vállalkozását. Több milliós összegű kintlévőségei vannak. Van ami öt éven túli, van éven belüli és 2018.januári lejáratú is. Mi a teendő ezen számlák összegével a záró bevallás tekintetében? Be kell állítani bevételként, vagy ami január elsejét követően kerül kiegyenlítésre az a kiegyenlítés évében önálló tevékenységből származó jövedelemnek számít? Amennyiben igen, akkor költséget lehet vele szemben beállítani?

Köszönettel:
Balázs

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-11-29 09:04:11

Balázs,
A kérdésben az Szja tv. 49/B§ (2) rendelkezései az irányadók, azaz ami február 25-ig, az 53-as bevallás benyújtására előírt határidőig befolyik, az vállalkozói bevétel, ami ez után, az önálló tevékenységből származó bevétel. Ha rendelkezik olyan bizonylattal igazolt költséggel, ami még nem került elszámolásra (az egyéni vállalkozásban), akkor a bevétellel szemben költségként elszámolható. Ilyen költség hiányában csak a 10%-os átalány vehető figyelembe.
papattila

Szakértői hozzászólás

Sudi77 2017-11-29 11:11:48

Köszönöm!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra