Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Megváltozott munkaképességű személy munkavállalás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

adózóna 2017-11-13 14:50:55

Tisztelt Szakértő!
Cégünk müanyagtermékek gyártásával foglalkozik, 3 műszakos munkarendben.Új munkavállalónk 44%-os egészségi állapotú, rehabilitációs ellátást kap.
Egészségi állapotának megfelelő munkakörben alkalmazzuk üzemorvosi alkalmassági igazolás alapján.
Kérdésem következő lenne: 3 műszakos munkarendben foglakoztathatjuk-e, és erre vonatkozóan a Cégnek munkaszerződésben vagy munkaköri leírásban ezt külön pontban fel kell-e tüntetni.
Válaszát előre is köszönöm.
Köszönettel
Takács Andrea

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-11-13 17:57:08

Andrea,
A munkaidő beosztás különös szabályait az Mt. 113-114.§-ai tartalmazzák, ezek közt a kérdésbeli esetre nincsenek rendelkezések, azaz én nem látom jogszabályi akadályát az említett foglalkoztatásnak, ha az alkalmassági igazolása se tartalmaz erre vonatkozó korlátozást. Mivel a jogszabály nem ír elő ezzel kapcsolatos kötelező szerepeltetést a munkaszerződésben, így nem javaslom az önkéntes beleszerkesztést sem. A munkaköri leírás már szabadabb mozgásteret biztosít: a korrekt munkáltatói eljárás érdekében gesztusként javaslom megemlíteni, hogy a "Munkáltató kijelenti, hogy tudomással van a munkavállaló az üzemorvos által igazolt egészségi állapotával és a dolgozó munkafeladatait ennek megfelelően határozza meg."
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra