Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Mezőgazdasági eszköz használat


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

csizmadia-z 2017-08-15 13:09:05

Kedves Attila!
Korábban egy nagy mezőgazdasági vállalkozás volt, de az apa meghalt, gyerekek önálló vállalkozásokban (őstermelés, egyéni vállalkozás, kft) gazdálkodnak tovább, a földeket, traktorokat, munkagépeket szétosztották egymás között. De mindenféle eszközből nincs mindegyiküknek saját.
Költségelszámolás szempontjából van kérdés, mivel saját üzemanyaggal használják, de tulajdon szerint nincs a birtokukban (most aktuálisan a kombájn) Ha ír a tulajdonos egy ingyenes használatba adásról szóló dokumentumot, az rendben lesz így?
Vagy mit javasol? Bérbe adásról, bérmunkáról nem szívesen adnának számlát, főként mert őstermelő-családi gazdálkodó önálló tevékenységként elkülönülten adózna...
Kérem szépen, írja meg a véleményét, melyet előre is köszönök:

Márti

Témanyitó hozzászólás

Összesen: 0 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra