Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Mezőgazdasági kistermelő bevétele


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

vetone.adrienn 2018-10-25 22:36:16

Az alábbi esettel kapcsolatban kérem szíves állásfoglalásukat. Az az őstermelő, illetve családi gazdálkodó, aki tételes költségelszámolást választott adókötelezettségének megállapításához, és amennyiben szja bevallásában érvényesíteni tudja bevételei után a kistermelői költségátalányt, annál a 8 millió forintos mezőgazdasági kistermelői bevételébe bele kell e számolni a mezőgazdaságban felhasznált gázolaj után visszatérített jövedéki adót? Illetve ezen visszatérítés minek minősül? Kérem továbbá, hogy állásfoglalásukban a vonatkozó jogszabályhelyeket is szíveskedjenek megjelölni.
Válaszukat előre is köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-10-26 13:16:03

A mezőgazdasági tevékenységre tekintettel visszatérített jövedéki adó támogatásként adóköteles bevételnek minősül a kiutalás napján (Szja tv. 2.sz.mell. I.5.), az 53-as bevallásban egyéb támogatás. Ugyanakkor a támogatás megnöveli az egyes kategóriák (így a kistermelőét is) értékhatárát (7.§ (3)).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra