Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Mg idénymunka meghiúsulása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

ouuo 2018-07-17 21:45:11

Tisztelt Szakértő!
Mezőgazd.idénymunka bejelentésével kapcsolatban kérdeznék. A bejelentést reggel 8-ig tehető meg, de mivel az időjárás többször közbeszól, így a bejelentett munkavállalók többször kénytelenek voltak munka nélkül hazamenni, vissza már nem vonható a bejelentés.Ilyenkor mi a teendő. Ki már nem lehet jelenteni, 0 Ft nem írható a papírra és a 1808 bevallásba sem. Hogyan lenne szabályos ez az egész tevékenység?
Köszönettel
Szné

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-07-18 07:23:59

Napi bejelentésnél a bejelentést követő 2 órán belül van lehetőség a visszavonásra, ha pedig előző nap, vagy több napos bejelentés történt, akkor a munkavégzés napján 8 óráig. Ha ebből az időintervallumból kicsúszik a munkáltató, akkor sajnos a közterhet akkor is meg kell fizetni, ha nem történt munkavégzés (pl. a rossz idő miatt). Ebben az esetben is be kell nyújtani a 08-as bevallást, de munkabérként a tényleges munkabért (akár lehet nulla is munkavégzés hiányában) kell feltüntetni.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra