Gyorskérdés
TÁMOGATÁSOK - Támogatások, pályázatok

Mg.fenntarthatatóságot elősegítő jöv. támogatás szja kötelezettsége.


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

31309 2024-02-12 09:41:45

Tételes költségelszámolást alkalmazó Öcsg/családi gazdálkodó. növénytermesztés tekintetében az alábbi támogatásokat kapta 2023.dec.hónapjában:
-Fenntarthatóságot elősegítő alapszintű jövedelemtámogatás,
-Fenntarthatóságot elősegítő átcsoportosítással nyújtható kiegészítő jövedelemtámogatás,-
-Kukorica termelők kompenzációs támogatása,az Ukrajnából származó kukorica behozatal miatt a termelőket érintő gazdasági veszteség kompenzációjára.Az SZJA tv /7§/3/ bek.szerint nem kell bevételként figyelembe venni az őstermelői tev. kapcsolat -jogszabály vagy nemzetközi szerződés alapján folyósított támogatást .Igy ebbe a körbe bele kell érteni mindenféle tipusú támogatást,mivel az Szja. tv. általánosságban fogalmaz. Értelmezésemben ezek a támogatások sem a fejlesztési célú sem a költségek fedezetére kapott támogatásba nem tartozók, hanem a jövedelem kiesést célozza meg.A kukorica termesztés gazdasági veszteségét/jövedelem kiesésére adott támogatás.Mivel jövedelmet támogat, így felmerül az szja kötelezettség sehol nem találok erre vonatkozóan irományt. A költségek fedezetére és a fejlesztésekre adott támogatások érthetőek számomra, de a területalapú , a különböző jövedelem típusú támogatások mely költségek fedezetére vannak? Elnézését kérem Tisztelt Attila, hogy ismételten ezzel a kérdésemmel fordultam Önhöz, de költségek csökkentésében illetve mint jövedelem támogatás adózás vonatkozásában tanácstalan vagyok. Nem tudom érthetően írtam-e , elnézését kérem ismételten. Tisztelettel: Lakatosné

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2024-02-13 07:28:46

Kedves Lakatosné,
Az Szja tv. 7.§ (3)-e valóban általánosságban fogalmazza meg az adómentességi szabályt, azaz összes [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

31309 2024-02-14 07:16:11

Tisztelt Szakértő, Kedves Attila, nagyon köszönöm gyors válaszát, és segítségét. Lehet, hogy bennem van a hiba, de az ÖCSG, és őstermelők vonatkozásában az SZJ tv-i szabályozás és a mg.támogatások kapcsolata tragikusan zavaros nem szabályozott.
Még egyszer köszönöm kitartó, kitartó ,hasznos szakértelmét.
Tisztelettel: Lakatosné

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra