Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Mikrobusz értékesítés


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

cervusprint 2017-03-17 08:49:57

Tisztelt Szakértő!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy az egyik cég vásárolt 2015-ben egy 9 személyes mikrobuszt EU tagországból nettó értéken vásárolták meg (ez a számlán is szerepel, hogy nincs felszámított adó) és befizetésre került ennek a magyar áfája (mivel nem taxizára és nem is kizárólag bérbeadásra történt a beszerzés), viszont most értékesítésre kerülne hamarosan a kérdésünk az lenne, hogy ebben az esetben hogyan kell számlázni ha:
- magánszemély a vevő
- ha cég / kereskedés a vevő

Válaszát előre is köszönettel:
Cervusprint Bt.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-03-18 06:55:18

A megadott infók alapján nem minősül személygépkocsinak a kérdésbeli mikrobusz (Szja tv. 3.§ 45.), így az általános szabályok (120.§) szerint állt fenn a levonási joguk beszerzéskor. A levonási jog fennállásából pedig az következik, hogy az értékesítésük áfa-köteles lesz, függetlenül a vevő személyétől.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra