Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Módositó számla


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Csiszi64 2018-11-21 07:58:19

Tisztelt Adószakértő!
Időszakos elszámolású ügyletről állítottunk ki kézi számlát, a számla áfa tartalma miatt lejelentésre került.A jelentés után észrevettük, hogy a teljesítés időpontja tévesen került feltüntetésre.2018.11.13. helyett a helyes 2018.11.15. Helyes-e , ha helyettesítő okmányt állítok ki, de csak a teljesítési időpontot módosítom.Ezt is kell-e jelentenem?
Vagy érvénytelenítsem a számlát és újat állítsak ki.
Köszönettel Csiszi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-11-21 12:49:41

Kedves Csiszi,
A továbbiakban is két szabályos lehetőség közül választhat: 1. érvényteleníti a helytelen számlát és egy újat állít ki helyes adattartalommal 2. helyesbítő számlát állít ki, amelyben nem szokványos módon nem fog megegyezni a teljesítési dátum az eredetiével, hiszen épp ez szorul módosításra. Ezen utóbbi esetben a minimális adattartalom csupán a helyesbítendő adatra terjed. Fontos, hogy mindkét esetben jelenteni szükséges minden bizonylatot (a hivatal látni akarja az egész láncolatot).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra