Gyorskérdés
AIR - adózó és az adóhatóságok, képviselet, adóigazgatási eljárás, ellenőrzés, jogorvoslatok

Mulasztási bíráság


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Gáspárné Erika 2022-07-18 20:32:00

Tisztelt Szakértő
Ügyfelem előző könyvelője nem adta be a 2017.-2020.évig az szja bevallásokat. A könyvelő 2022. 05. hóban elhunyt, és ekkor szembesült a ténnyel, hogy nem lettek beküldve az éves szja-k. Az 58-s bevallás alapján az adók- járulékok ( az szja is) be lettek fizetve. Van arra lehetőség, hogy ügyfelemnek elengedjék a mulasztási bírságot a régi könyvelő mulasztása miatt. Sajnos a könyvelő, csak szerződében lett megbízva, a NAV- hoz nem került be semmilyen meghatalmazás. Figyelembe veszik-e hogy az ő email címe volt megadva a tárhelyen, van arra lehetőség, hogy őt terhelje a mulasztás, vagy semmilyen módon nem lehet áthárítani a felelősséget. A határozatok fellebbezési határideje sajnos már rég lejárt.
Köszönettel: Gáspárné

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2022-07-19 06:13:51

Kedves Gáspárné,
Csak méltányossági jogkörben van lehetőség a mulasztási bírság mérséklésére, amennyiben annak feltételei fennállnak (201.§). Értelmezésem szerint a könyvelői mulasztás nem alapos ok a mérséklésre.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra