Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Munkaidő beosztás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

JUHÁSZ MELINDA 2024-04-03 09:09:49

Kedves Attila,

Ha a munkáltató egy hónapra előre megírja a munkaidő nyilvántartást, az van az üzletben, mint jelenléti ív és hó végén aláírják, ha valóban úgy volt, az megfelel? Hogyan kell dokumentálni, ha esetleg ettől eltérés van? Vagy esetleg legyen egy előre megírt, ez lesz a munkaidő beosztás és legyen egy másik, amin minden nap beírják, hogy valóban ki dolgozik aznap?
Az Mt. 103§ szerinti munkaközi szünet kiadását hogyan kell kivitelezni abban az esetben, hogyha a munkavégzés alatt a munkavállaló egyedül tartózkodik a munkahelyen egész munkaideje alatt? Recepciós munkáról van szó. Egyébként nyitás előtt kb negyed órával előbb érkezik és zárás után kb negyed órával később távozik, tehát összesen 8 és fél órát van a munkahelyen. Persze van ideje enni és pihenni mindig, amikor éppen kevesebb vendég érkezik, de nem úgy, hogy el tud menni a recepciós pultból 20 percre. Mennyire veszik ezt szigorúan egy munkaügyi ellenőrzés során?
Köszönöm szépen,
Melinda

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2024-04-05 06:26:16

Kedves Melinda,
- Igen, megfelelő, ha az előre megírt munkaidő-beosztást -változatlanság esetén- a dolgozó hó végén leigazolja. Ha viszont változás van, akkor azt a változás időpontjában [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra