Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Munkaidő keret


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Heniagi 2018-03-01 15:37:13

Tisztelt Szakértő!

Az alábbiakban kérném a segítségét:

Egy dohánybolt, ami hétfőtől péntekig 7-17, szombaton 7-11 óra között van nyitva két munkaidő keretes alkalmazottat foglalkoztat két hónap átlagában. Az egyiknek heti 35 óra, a másiknak heti 19 óra a munkaidő kerete. Szabályos-e ha a heti 35 órás munkaidő beosztása a következők szerint alakul: egyik héten hétfő-péntek napi 7,5 óra (9:30-17), szombat szabad. Másik héten hétfő-péntek napi 6 óra (7-13), szombat 4 óra. A munkaidő keretbe belefér, de a heti pihenőidők elosztása szabályos-e ebben a formában. Ha szombaton dolgozik, akkor kezdhet-e hétfőn 9:30-kor, mivel nincs meg a 48 óra pihenőidő?

Köszönöm válaszát!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-03-04 08:29:45

A helyzet az, hogy a törvény a munkaidőkeret átlagában írja elő a HETI 48óra egybefüggő pihenőidő biztosítását. Ha ez a 48óra csak úgy valósul meg, hogy átlóg a hétfői napra, nem tekinthető szabályosnak, mert ez már egy másik hét.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra