Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Munkakör


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

34770 2018-01-17 10:25:41



Tisztelt Szakértő !

Az alábbi kérdésben kérnem a segítségét :

Van egy dolgozó, aki jelenleg lakatosként dolgozik.
A cég munkaszervezése miatt szeretnék " osztott " munkakörben alkalmazni, 4 órában lakatos, 4 órában gépkocsivezető munkakörben. Ezt milyen formában lehet megtenni ? A jelenlegi munkaszerződést kellene megmódosítani, erre a 4-4 órás eltérő munkakörre, vagy a mostani munkaszerződést meg kell szüntetni, s kell kötni két db 4 órás munkaszerződést ? Hogy kell a bejelentést megtenni a 18T1041-es nyomtatványon ?
Várom válaszát.

Üdv : Nagyné


Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-01-17 13:20:46

Elegendő a munkaszerződését módosítani, de ehhez természetesen a munkavállaló hozzájárulása is szükséges. El kell dönteniük, hogy melyik munkakört tekintik meghatározónak, a NAV-os bejelentésen ennek kell szerepelni. A hatályos munkajogi értelmezés szerint azonban az sem kizárt, hogy két önálló munkaszerződést kössenek (módosítják a régit és kötnek egy újat az új munkakörre), speciel én ennek a megoldásnak nem vagyok híve, meglehetősen bonyolult jogi helyzetet képes teremteni. Ebben az esetben a NAV-os bejelentést is ennek megfelelően kell megtenni (módosítani a régit és tenni egy újat az új feorral).
papattila

Szakértői hozzászólás

34770 2018-01-17 13:40:47


Köszönöm szépen a segítségét ! További szép napot !

Nagyné

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra