Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Munkásszállás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

magyar56 2017-09-20 21:18:57

Tisztelt Szakértő!
Szezonális vállalkozás esetében a kft. ügyvezető-tulajdonosai házában, különálló lakrészekben laknak a kft. alkalmazottai (szállás nélkül nincs szezonális munkaerő). A tulajdonosok nem számolnak a kft. felé bérleti díjat.

Viszont a ház korlátjain és a kerítésen az elemek cserére szorulnak, illetve szükség lenne még egy nagyobb szoba kétfelé választására.

Elszámolhatók ezen költségek a kft-ben, mint munkásszállás költsége, Áfa visszaigényelhető-e, ha a Kft. nevére kérik a számlákat? Ha így nem, akkor milyen módon lehetne?
Köszönettel: Pici

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-09-21 08:52:42

Pici,
Sajnos ez nem tekinthető Szja tv. szerinti munkásszállásnak, mivel se nem tulajdona, se nem bérleménye a Kft-nek. Ugyanakkor a használati szerződés alapján hasznosított ingatlan(rész) karbantartási költségei elszámolhatók, elismert ráfordításnak minősülnek a tao-ban, viszont az áfa -lakásról lévén szó- nem helyezhető levonásba.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra