Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Munkavállalói rendes felmondás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

aranyrög 2018-04-21 08:48:28

Tisztelt Pap Attila!
Munkavállalói rendes felmondást kaptunk 04.16-án és kéri a felmondási idő alatt a munkavégzés alóli felmentést(másik munkahelyen kezd 04.23-án) .A munkáltató hozzájárult , igy a felmondási időre járó átlagbért ki kell neki fizetni?
Üdvözlettel

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-04-21 17:24:15

Ilyen esetben valójában a közös megegyezéssel történő munkaszerződés bontás lenne az észszerű: kér valamit a dolgozó, ami a munkáltatónak sincs ellenére, a szándék egyező. Mivel a munkavállalói felmondás esetén a munkáltató ragaszkodhat a teljes felmondási idő ledolgozásához, így ha nincs szükség a dolgozó munkájára, akkor értelmetlen lenne a munkaviszonyt a felmondási idő tartamára fenntartani, csak azért hogy felmondási időre járó bért fizethessen a munkáltató. Más megközelítésben: ha fenntartják a munkaviszonyt a felmondási idő végéig, akkor a felmondási időre távolléti díjat kell fizetnie a munkáltatónak.
papattila

Szakértői hozzászólás

aranyrög 2018-04-23 08:17:48

Köszönöm szépen!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra