Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Munkavállalótól le nem vont járulékok.


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

hoffmanne72 2017-10-11 14:29:50

Tisztelt Szakértő!
Napokban kérdeztem arról, hogy mit kell tenni a munkavállalótól le nem volt járulékok esetében.Én már megfelelően voltam, visszamenőlegesen kell rendbe tennem a dolgokat.
Az Art. 28/B §- szerint:
- "A munkáltató az adómegállapítás módosítását nyilvántartásba veszi, és egyidejűleg a módosított adómegállapításról igazolást állít ki a magánszemély részére."- ez azt jelenti, hogy visszamenőleg megállapítom az elmaradt levonások összegét, és erről írok kötetlen formában az alkalmazottnak egy igazolást?

- " levonás nem haladhatja meg az esedékes egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékkal és adóelőleggel csökkentett havi munkabér 15%-át. Ha az adókülönbözet egy összegben nem vonható le, a munkáltató a levonást további hat hónapon át folytathatja." - A levonást értem, de ha hat hónap alatt nem tudom mindet érvényesíteni, 6 hónapon túl is levonható a béréből?

- "A munkáltató az önellenőrzési pótlék megállapítási, bevallási kötelezettség teljesítésével mentesül az adólevonási kötelezettség megsértésével összefüggő jogkövetkezmények alól. "- ez azt jelenti, hogy ha visszamenőleg beadjuk az összes önellenőrzést a 08-ra, és a munkáltatói megfizeti az önellenőrzési pótlékot, akkor nem lesz jogkövetkezmény.
köszönöm:
Szilvi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-10-11 20:30:08

Szilvi,
- Igen, azt jelenti.
- Értelmezésem szerint a jogszabályban ez egy diszpozitív szabály, azaz ha nem akarja a NAV segítségét igénybe venni, akkor folytathatja a levonást 6hónap után is.
- Igen, azt jelenti.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra