Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Munkaviszony


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

forintmed 2018-01-04 14:40:07

Tisztelt Szakértő!

Az egyik volt kft-mnél kb. fél éve eltűnt az ügyvezető és van egy alkalmazottja, aki nem kapott bért és nem tudja őt utol érni. Az érdekelné, hogy hogyan lehetne megtudni, hogy be van e még jelentve hozzá, fennáll-e a jogviszonya. Könyvelni sem könyvelem már mert nem fizetett és nem is jelentkezett.
Mit lehet ebben az esetben tenni, szeretne egyéni vállalkozó lenni a volt alkalmazott, de nem tudja, hogy a kft-nél mi a helyzet vele.
Köszönettel:
forintmed

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-01-05 09:19:03

Forintmed,
Ha van ügyfélkapuja, akkor le tudja a biztosítási jogviszonyát ellenőrizni. Ettől függetlenül indíthat egyéni vállalkozást, a biztosítási jogviszonyát pedig azonnali hatállyal fel kellene mondania (legalább próbálja meg a cég ismert székhelyére tértivevénnyel postázni). Az egyéni vállalkozásában a biztosítási jogviszonyát annak megfelelően jelentse be, hogy megszűnt-e illetve hogy megszüntette-e a főállású munkaviszonyát.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra