Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Munkaviszony


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

rone1983 2018-10-08 13:19:14

Tisztelt Szakértő!

Az egyik munkavállalónknak 2018.09.24-én megcsináltam a munkaszerződését. (minimálbér, heti 40 órás foglalkoztatás)
A mai napon kiderült, hogy az előző munkahelyén a munkaviszonyát 2018.09.30-al szüntették meg. (gondolom ez idő alatt kiadták a szabadságát, mert hozzánk jött dolgozni)
Kérdésem: okoz-e ez akár a munkáltatói, akár a munkavállalói oldalon problémát, hogy mindkét helyen 8 órába volt bejelentve?

Köszönöm válaszát!

Tisztelettel:
Renáta

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-10-08 14:32:05

Kedves Renáta,
A kérdésbeli párhuzamos foglalkoztatásnak nincs konkrét törvényi akadálya. Az Mt. a 6.§-ában csupán annyit ír elő, hogy a felek kötelesek kölcsönösen együttműködni, egymást tájékoztatni minden olyan tényről, ami a munkaviszonnyal kapcsolatos, ami sérti vagy sértheti a másik fél jogos érdekét. Ha a megszűnő munkaviszonyában a dolgozónak nincs munkavégzési kötelezettsége (mert pl. a szabadságát tölti, vagy csak egyszerűen mentesítették/mentesül a munkavégzés alól), akkor értelemszerűen nincs a dolgozónak tájékoztatási kötelezettsége, szabadon köthet új munkaszerződést.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra