Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Munkaviszony egyszemélyes kft-ben


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gpinter 2017-11-25 17:13:35

Tisztelt Papati!
Kérem szíves válaszát, hogy egyszemélyes kft-ben az ügyvezető elláthatja-e 4 órában az ügyvezetést, anélkül, hogy bárhol máshol jogviszonya lenne?
Köszönöm szíves válaszát
Üdvözlettel
Gabi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-11-26 11:27:09

Gabi,
Igen, elláthatja (bár egyes munkajogi szakemberek az Mt-ből levezethetően látják értelmezhetetlennek, függetlenül attól, hogy a Ptk. megnyitja a lehetőséget). Őszintén szólva, egyszemélyes társaság esetében én sem ajánlom az ügyfeleimnek.
papattila

Szakértői hozzászólás

gpinter 2017-11-26 23:08:14

Köszönöm szépen, elolvastam az Mt-t, de egyértelmű válasz nincs. Az ügyfelemnek azt mondtam, hogy nem ,de ő ragaszkodik hozzá, hogy pillanatnyilag 1 fő van a cégben és ő így eltudja látni a teendőket. Én meg tudom, hogy min. 8 főt fog felvenni. Később módosítom a szerződését 8 órára, gondolom az megoldás.
Gabi

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-11-27 08:40:08

Gabi,
Elsősorban nem a részmunkaidővel van gondom, hanem egyáltalán a munkaviszonnyal. Tanácsom: fontos, hogy legyen írásos nyoma, hogy tájékoztatta az ügyfelét a bizonytalan jogértelmezésről, majd ha ezt követően is ragaszkodik a részmunkaidős munkaviszonyhoz, jelentse be így. Ha gebasz lenne a későbbiekben, a felelősséget alappal tudja elhárítani.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 3 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra