Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Munkaviszony megszűnése esetén


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Hungarogél 2018-10-24 16:32:35

Tisztelt Szakértő Úr!
A munkavállaló munkaviszonya közös megegyezéssel 11.04-én szűnik meg. A munkavállaló időarányos szabadsága még 5 nap, melyet szeretne kivenni. A kérdésem az lenne, hogy 11.02-án pihenő nap lesz, melyet 11.10-én fognak bedolgozni a munkavállalók, de ez a munkavállaló már nem lesz akkor a cég dolgozója, így 11.02-án kivehet-e ilyen esetben szabadságot vagy nem.
Előre is köszönöm segítségét.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-10-26 05:20:01

A kérdésből nekem az sugall, hogy a dolgozó általános munkarendben dolgozik. Mivel ez a nap jogszabály alapján minősül pihenőnapnak, így akkor sem lehet erre a napra szabadságot kiadni, ha a cserenapon már nem áll fenn a munkaviszonya (szabadságot csak munkanapra lehet kiadni Mt. 124.§ (1)). Ebből következően, ha a dolgozó nem általános munkarendben dolgozik és erre a napra (11.02.) be van osztva, akkor nincs akadálya a szabadság kiadásának.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra