Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Munkaviszony mellett átalányadózó egyéni vállalkozó


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

topcount.kft@gmail.com 2018-01-18 09:29:24

Heti 40 órás munkaviszony melletti átalányadózó egyéni vállalkozó év közben nem vesz ki jövedelmet. Év végén kiveszi a nyereséget. Az szja mellett mit kell még fizetnie, mennyit és hol kell ezt bevallania?

Témanyitó hozzászólás

sarosi.marta 2018-01-18 11:36:50



Ezzel a fajta átalányadózással vigyázni kell. Véleményem szerint a jövedelem után járulékbevallási és fizetési kötelezettsége áll fenn, csak a 1,5 % munkaerőpiaci járulékot nem kell megfizetnie. Méghozzá arra a hónapra vonatkozóan amikor a jövedelme keletkezik. Minden hónapban kell 58-as bevallást adnia, akkor is ha nullás. Érdemes utánanézni, hogy valóban jó választás -e ez az adózási mód munkaviszony mellett? (járulékfizetés miatt- ugyan még év végéig van idő)
Természetesen szja fizetési kötelezettség is fennáll.

üdvözlettel: S.Márta

Felhasználói hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-01-18 14:40:07

Egyetértek Mártával: minden hónapban be kell nyújtania 58-as bevallást, amiben az adott hónapban elért (befolyt) bevétele alapján megállapított átalány jövedelme után vallja be a járulékokat (1,5%-os munkaerőpiaci járulékot valóban nem kell fizetnie) és a szocho-t. Az szja-t az 53-as bevallásában kell elszámolnia.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra