Gyorskérdés
EGYÉB ADÓK - Kisadók, helyi adók, cégautó adó, környezetvédelmi termékdíj, eho, ekho, eva, illeték, vám stb.

Munkaviszonytól való elhatárolás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

barbara.toth 2018-02-27 14:49:55

Kedves Szakértő!

Cégünk a tulajdonában lévő, saját fejlesztésű szoftverre vonatkozóan üzemeltetési, fejlesztési szerződést szeretne kötni két KATA-s egyéni vállalkozóval. Mindkét vállalkozónak ugyanaz lenne a feladata. A szerződések határozott időre, másfél évre jönnének létre, a számlázás negyedévente történne. Megrendelőink a szolgáltatásért havi díjat fizetnek, illetve a fejlesztésekről külön számlát állítunk ki.
Megbízó elektronikus levélcímet (e-mail címet) biztosítana az Üzemeltetők részére, mely címet használva tartanák a kapcsolatot a cégünk megrendelőivel. Az Üzemeltetők munkanapokon 8-16:30-ig a megrendelők rendelkezésére kell álljanak (telefonon), a weboldal működését egész napra kell biztosítsák. Az üzemeltetés otthon végezhető saját laptopon és telefonon. Társaságunk az egyéni vállalkozóktól befogadott számlákat alvállalkozói díjként számolná el. Az egyéni vállalkozók bevételének több, mint 50 %-a a cégtől származna, a szerződés alapján alvállalkozót igénybe vehetnének, illetve a tevékenység végzésének módjára a cég nem adna utasítást.

Ön szerint e szerződések alapján egy esetleges ellenőrzés során bizonyíthatnánk-e, hogy nem munkaviszonyról van szó? Elszámolható-e alvállalkozói teljesítésként az üzemeltetésről, fejlesztésről befogadott számla?

Köszönettel: Barbara

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-02-27 19:23:35

Barbara,
Ez annyira a határon van, hogy tényleg csak az eset összes részletének ismeretében lehet érdemi választ adni (a leírtak alapján én inkább azt sejtem, nem dönthető meg a törvényi vélelem).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra