Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Negatív helyesbítő, sztornó számla


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

manopen 2018-11-14 08:33:13

Tisztelt tanácsadó!

Áfa tv. 153/C. § (1) bekezdedésének gyakorlatbani alkalmazásávak kapcsolatban szeretnék segítséget kérni: 2018.11.10.-én sor kerül egy 10. havi kimenő számla negatív irányú helyesbítésére, és egy 10. havi számla sztornírozására (eredeti számla már a vevőnél van). A helyesbítő és sztornó számla postázásra kerül 2018.11.11-én. Az áfa törvény szerint akkor állíthatom be az áfa bevallásba amikor az az adóalany rendelkezésére áll. Ajánlottan adjuk fel a számlákat, szerintünk 2018.11.14.-én már biztosan a vevő rendelkezésére áll a számla. Kérdésem, hogy még az október havi áfa bevallásba fizetendő adó összegét növelő tételként beállíthatom-e, mivel az áfa bevallást majd 2018.11.20.-án nyújtom be, vagy csak a kézhez vétel dátuma szerinti , azaz a november havi bevallásba állíthatom be?? Köszönettel

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-11-14 19:35:38

Szerencsére már az október haviban figyelembe vehető, mivel a 153/B§ "...korábban...bevallott" adót említ, ez pedig még vélhetően nem történt meg (így ez a törvényhely nem alkalmazható/nem alkalmazandó), annak ellenére sem, hogy az eredeti példányok a vevőnél vannak.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra