Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Nem ismert a távollét jogcíme


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

zakanykonyv 2019-03-11 14:34:47

A munkáltatónak nincs tudomása róla, hogy a dolgozója milyen jogcímen marad távol a munkától. Azt közölte, hogy orvosi kezelés alatt van, de orvosi igazolást nem bocsátott a munkáltató rendelkezésére. Jelenleg kommunikálni nem lehet vele. Hogy történjen a számfejtése? Betegszabadság csak igazolással számfejthető. Ha fizetés nélküli szabadságként számfejtem, biztos lesz utólag orvosi igazolás.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-03-12 05:44:29

Ha azt közölte, hogy keresőképtelen, akkor sajnos ezt feltételezve kell a bérszámfejtést elvégezniük. Jóllehet az együttműködés kötelezettségét a törvény a dolgozó számára is előírja, de nem vagdalkozhat a munkáltató, mert sajnos a joggyakorlat az ilyen tróger munkavállalót védi, a munkáltatónak a végletekig el kell mennie, csak akkor léphet, ha megdönthetetlen bizonyítéka van van valamire (jelen esetben az igazolatlan távollétre). És persze ha beigazolódik, hogy sunyított a dolgozó, akkor még az önellenőrzés bosszúsága is a munkáltatót terheli...
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra