Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Nem lakáscélú ingatlan értékesítése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

kamara1078 2017-06-14 08:35:11

Ingatlan FAD-os számlakiállításával szeretném a véleményüket kikérni. Áfa alany cég, aki az ingatlan bérbeadásra és értékesítésre áfa alanyiságot választott, most az egyik ipari ingatlant értékesítette. Szerződés aláírás 2017 jún. 6 -.a -Fados nyilatkozat szintén megvan,- mert adóalany a vevő is. A vételár teljes összegét előre 2017 június 7 én átutalták a szerződés szerint. Birtokba adás augusztus 31 ig legkésőbb. A számla kiállítás teljesítési napja szerintem a birtokba adás napja, az átutalt vételárról kiállítok egy előlegszámlát Fad-al. Jól gondolom?Mert a tulajdonjog átszállás időpontjának nincs ÁFA-szempontból jelentősége. Előre is köszönöm a gyors válaszát

Témanyitó hozzászólás

Összesen: 0 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra