Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Nem saját szgk. hivatali használata


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

eszkoz 2017-05-22 11:21:07

Sziasztok!
Kft tulajdonosa sokat autózik a vállalkozás tevékenysége kapcsán, melyhez az élettársa autóját használja. Adómentes-e a kapott költségtérítés, ha a nav által közzétett üzemanyagárak + a fogyasztási norma alapján kapja azt, útnyilvántartás alapján. Sem a 15 Ft/km, sem egyéb költségek nem kerülnek elszámolásra.
Köszönettel
Emília

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-05-22 12:54:42

Emília,
Bár nem adómentes, de nem lesz adóalapja a magánszemélynek. Ugyanakkor a tételes költségelszámolás miatt az autó tulajdonosának (élettárs) cégautóadó fizetési kötelezettsége keletkezik, a kifizetőnek nulla jövedelem tartalommal szerepeltetnie kell a 08-as bevallásában, a magánszemélynek pedig az 53-as bevallásában.
papattila

Szakértői hozzászólás

eszkoz 2017-05-22 14:00:04

Köszönöm szépen!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra