Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Német adószám kérése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

gombeva 2019-02-06 06:26:18

Kedves Attila!
Magyar webáruház magyar közösségi adószámmal német adószámot akar kiváltani arra a célra, ha német magánszemély vásárol a magyar webáruházból, a német 19%-os áfával számlázhasson. Hogy lehetséges ennek a megvalósítása? A terméket Magyarországról vásárolja, így a 27%-os áfát visszaigényli. A terméket vagy magyar vagy német futárszolgálat viszi majd ki Németországba. Hogyan jár el szabályosan a kft? Ebben kérem a segítségét. Lehetséges-e ez az elgondolás.
Üdvözlettel: Anikó

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-02-09 11:17:22

Kedves Anikó,
Nincs jogszabályi akadálya, hogy a küszöbérték alatt (100.000euró) is német áfa-val számlázzanak. Ebben az esetben Németországban kell adószámot kérniük, ezen értékesítések forgalmi adóját No-ban kell bevallaniuk és megfizetniük. A beszerzések magyar áfa-ját az általános szabályok alapján levonásba helyezhetik.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra