Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Németországi lakcím


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Libcsi201 2018-11-16 14:11:40

Tisztelt Szerkesztőség! Életvitelszerűen Magyarországon élő és Mo -n állandó lakcímmel rendelkező magánszemélynek Németországban is van állandó lakcíme és van egy pici vállalkozása (adószámos magánszemélynek megfelelő legkisebb vállalkozó... ) Németországban nincs egészségbiztosítása, azonban Mo-n fizeti az eü járulékot. Más belföldről származó eb járulék köteles jövedelme nincs, így az egészségbiztosítása az eü járulék megfizetésével valósul meg. Kérdésem, hogy ez jogszerű így? Két országban EU-n belül jól gondolom, hogy nem is fizethetne eü járulékot? Vagy az állandó kinti lakcíme okán ott is kötelezheti eü járulék megfizetésére? Köszönöm a segítséget, Eszter

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-11-19 13:14:07

Kedves Eszter,
Értelmezésem szerint szabálytalan a kérdésbeli helyzet. Ugyanis a közösségi koordinációs rendelet alapján az önálló vállalkozás székhelyén, azaz No-ban lesz biztosított az adott magánszemély. Következésképp, az 1 joghatóság elvét figyelembe véve, nem lehet egyidejűleg Mo-on is biztosított, azaz nem fizethet eü.szolg.járulékot.
papattila

Szakértői hozzászólás

Libcsi201 2018-11-20 08:18:24

Nagyon köszönöm a választ, Eszter

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra