Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Nők 40 éves nyugd. - bt. beltag


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Valéria13 2018-09-11 16:09:52

Kedves Attila! Ha egy bt beltagja, aki a cég egyedüli ügyvezetője, a nők 40 éves kedvezményes lehetőségével megy nyugdíjba, és mellette van 36 órát meghaladó munkaviszonya más cégnél, akkor a saját cégében meg kell fizetnie az eü. szolg. járulékot?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-09-12 05:37:29

Kedves Valéria,
Igen, mivel kiegészítő tevékenységet végző társas vállalkozónak minősül (a nők 40éves nyugdíja saját jogú nyugdíjnak minősül).
papattila

Szakértői hozzászólás

Valéria13 2018-10-08 10:43:08

Kedves Attila! A NAV-tól azt a választ kaptam, hogy 36 órás munkaviszony mellett nem kell fizetnie a társ. váll. nyugdíjasnak a 7320,- Ft-ot a Tbj paragrafus 37/A pontja alapján. (Igaz, hogy abban a pontban szerintem az egyéni vállalkozóról ír a tv., viszont a "kiegészítő tevékenységet folytató" fogalmába belesorolja a törvény a társas vállalkozót is.) Üdv.: Valéria

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra