Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Non profit szervezet, kamatadó


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Molnár Ilona Anna 2017-11-27 14:54:46

Tisztelt Szakértő Asszony/Úr

Közhasznú Alapítvány pénzeszközei egy részét fix kamatozású kötvénybe fektette. Meghatározott futamidő, előre meghatározott kamatfizetés. Kérdésem az alapítványnak kell-e kamatadót fizetnie. Az alapítvány kizárólag közhasznú tevékenységet folytat, nem vállalkozik.
Abban az esetben amennyiben vállalkozna fizetnie kellene kamatadót illetve %-os egészségügyi hozzájárulást. A kifizető nem fizette utána a nevezett adókat.
A kérdés a befektetési jegyek értékesítéskori hozamára is vonatkozik.

Üdv. Moleszka

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-11-27 17:47:34

Moleszka,
Ismereteim szerint érdektelen, hogy folytat-e vállalkozási tevékenységet vagy sem, a kamatadó alól a közhasznú alapítvány sem mentesül, melyet bank a jóváíráskor levon, ezzel kapcsolatban az alapítványnak semmi teendője nincs. Megjegyzendő, hogy a kamatadót terhelő 6%-os eho 2017.01.01-től már nincs hatályban.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra