Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Nyílt végű lízing


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

pintermagdi 2020-02-13 11:11:22

Tisztelt Szakértő! Az egyik Kft. nyílt végű lízinggel vásárolt személygépkocsit. Ezzel kapcsolatban az alábbi kérdésekre szeretnék választ kapni.
1. A magánhasználatot ki szeretnénk számlázni. A magánhasználat számlázása megfelelő, ha az arra eső km x üzemanyagár +15Ft átalány+áfa kerül számlázásra?
2. Üzemanyagárnak elfogadható a NAV által közzétett üzemanyagár, vagy az üzemanyagszámlából kell számítani?
3. A lízingdíj első tőkerészletének áfája ez esetben a az utolsó részlet áfájával csökkentve 100%-ban levonható, vagy az utolsó tőkerészletet nem kell most figyelembe venni?
4. A lízingdíjak áfája is 100%-ban levonható?
A lízingbevevők szerint az autó zöld autónak minősül,ezért nem kell gépjárműadót és cégautóadót fizetni utána. Hol találom ezt leírva? Nagyon szépen köszönöm a segítségét!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-02-13 16:04:54

1. Mivel nem független felekről van szó, így a piaci értéken (amennyiért egy profi bérbeadó [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra