Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Nyílt végű lízing önrészének továbbszámlázása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

dorci2002 2024-03-20 17:18:18

"Alfa" Kft az ügyvezető részére 2022. évben nyílt végű lízinggel személygépkocsit vásárolt és a lízinget nyújtó banknak önrészt fizetett 1.000.000,- Ft+ ÁFA összegben. Az ÁFA felét visszaigényelte.
2024. évben az ügyvezető elhagyta a céget, de a gépkocsit viszi magával "Béta" Kft-hez, aminek a lízingdíját "Béta"Kft átveszi a bank engedélyével és ő fizeti tovább a lízingdíjat.
A kérdésem arra irányúlnak, hogy "Alfa" Kft az önrész kifizetését kéri "Béta" Kft-től, de nem tudom, hogy az ÁFA-t tovább lehet-e számlázni vagy csak a vissza nem igényelt ÁFA-t? Vagy lehet-e ÁFA-t számlázni?

A másik kérdésem pedig az lenne, hogy egyáltalán lehet-e kiállítani számlát az önrészről, mivel számlázni csak termékértékesítést ill. szolgáltatásnyújtást lehet, de a gépkocsi nem a Kft tulajdona?

A válasht előre is köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2024-03-23 07:15:08

Az utolsó mondatban látom a helyes kiindulási pontot. Ahhoz, hogy Béta Kft tudja a [...]

A szakértői válasz teljes tartalma bejelentkezés után tekinthető meg.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra