Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Nyugdíjas beltag


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Könyv 2018-10-08 14:26:58

Tisztelt Attila!
Öregségi nyugdíjas Bt beltagja, idáig tagi jogviszonyban állt. Ő az ügyvezető is és háziorvosként is Ő dolgozik. Két kültag van egyik sem végez személyesen munkát. A kérdésem az lenne, hogy a Bt-ben a beltag ebben az esetben lehet-e munkaviszonyos, ha igen mit kell tenni. A kedvező járulékmenteség miatt lenne fontos. Idáig mindig tagi kivétet vett ki évvégén, hiszen az is kedvező volt.
Köszönettel
Klári

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-10-08 15:13:45

Kedves Klári,
Igen, lehet munkaviszonyos, jogszabály nem zárja ki. Ha a társasági szerződés nem munkaviszonyt tartalmaz, akkor módosítani szükséges. Bár a kieg.tevékenységet végző társas vállalkozó nem biztosított és nem kell 1041-esen bejelenteni, de ha ennek ellenére van nyitott 1451-es jogviszonya, akkor le kell zárni a társas vállalkozói jogviszonyát. Ha még idén megtörténik a jogviszony váltás, akkor 1041-esen be kell jelenteni 3110-es kóddal.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra