Gyorskérdés
MUNKAJOG - Munka Törvénykönyve

Nyugdíjas munkaviszonyban


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Acco Balance 2019-01-07 23:05:59

Tisztelt Szakértő!
Nyugdíjas munkavállaló foglalkoztatásának igazolásával kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Amennyiben egy cég nyugdíjas munkavállalót foglalkoztak és ellenőrzést kap a Munkaügyi Hivataltól, hogyan igazolja a hatóság felé, hogy foglalkoztatja az adott munkavállalót? Elég, ha a helyszínen rendelkezésre áll a munkavállaló munkaszerződése és személyes iratai, vagy esetleg van nyomtatvány a T1041es helyett, amit a nyugdíjas munkavállalóknál alkalmazni kell?
Köszönettel: Zsuzsi

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2019-01-08 19:48:58

Kedves Zsuzsi,
Az aláírt munkaszerződés lesz az igazoló okmány, valamint kiegészítésül a havi járulékbevallások a munkabér kifizetéséről. Magam részéről nem tartom elképzelhetetlennek, hogy idővel lesz valami hasonló bejelentés, mint a szociális szövetkezeti tagoknál, de jelenleg nincs ilyen.
papattila

Szakértői hozzászólás

Acco Balance 2019-01-08 20:05:32

Köszönöm szépen!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra