Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Nyugdíjazás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Udulokp 2018-11-28 15:44:45

Tisztelt Szakértő! Munkavállalónk 2018.dec.27-től igényli a nők kedvezményes öregségi nyugdíját, munkaviszonyát nem kívánja megszüntetni. Nyugdíj melletti foglalkoztatási időpontnak mit tekinthetek, az igénylés napját dec.27.? vagy ha nyugdíj megállapító határozatot fog leadni? Bemondásra, határozat nélkül a járulék kedvezményeket sem kaphatja meg.
Köszönettel várom válaszát.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-11-29 12:10:33

Vélhetően a dolgozó előzetesen meggyőződött arról, hogy rendelkezik a törvényben előírt jogosultsági idővel, így a nyugdíját visszamenőlegesen, az általa kért időponttól fogják megítélni, függetlenül a tényleges határozat elkészültétől. Én azt gondolom (és a tapasztalatom is ezt igazolja), hogy az az emberi hozzáállás, hogy a kérelem benyújtásának igazolásával már ennek megfelelően készítjük el a bejelentést és a járulékbevallást.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra