Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Nyugta tömb téves kitöltése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Botosne76 2017-08-01 14:41:31

Tisztelt Szakértő,
Segítségét szeretném kérni abban, hogy mi a teendő akkor, ha egy vállalkozó nyugta tömbjébe tévedésből egy másik vállalkozó írta be a soron következő oldalra az adatait és a bevételt is.(véletlenül nem a saját nyugta tömbjéért nyúlt) Ebben az esetben, hogy lehet rendezni, hogy a megfelelő vállalkozóhoz kerüljön a bevétel, valamint a téves tételt, hogyan lehet "nem figyelembe" venni. A nyugta tömb nem volt előre lebélyegezve, így egy téves tétel van a jó nyugták között.
Előre is köszönöm segítségét!
Üdvözlettel:
Botosné Brigitta

Témanyitó hozzászólás

dr. Szabó Tibor Önadózó szakértő 2017-08-01 22:50:27

Mindenekelőtt kerülni kell - ki kell zárni - az ilyen helyzetek előfordulását. A jogosulatlanul kiállított számlát strornózni kell, és a minden számlapéldányt a tömbbe vissza kell rakni.

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra