Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Online adatszolg.


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

beno56 2018-07-02 10:13:58

T. Szakértő!
A 100 e Ft ÁFA-t tartalmazó kézi kiállítású számlák adatszolgáltatása a NAV által megadott elektronikus felületen történik. (regisztráció után)
Az olyan kibocsátott számla, amelyik ingyenes számlázó szoftverrel készül, lehet-e az adatszolgáltatást a webes felületen jelenteni? (egyéb funkció hiányában) Vagy ha a számlázó program által nyújtott NAV-os adatszolgáltatást nem akarja használni, hanem mint a kézi számla esetében, saját maga szeretné ezt megtenni, szabad-e ezt neki?
Sok vállalkozó havi egy számlát állít ki, ezek áfa-tartalma meghaladja a 100 e Ft-ot, ingyenes programot használ, vagy nem akarja a számlázó program feláras változatát megrendelni.
Várom válaszát, köszönettel.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-07-02 19:21:40

Számlázó program által kiállított számláról nem lehet kézi adatszolgáltatást végezni (a rendszer vissza fogja utasítani, mivel nem olyan számlatartománnyal rendelkezik, amit a NAV adott volna ki). Két lehetősége van: vagy kézi számlát használ és kézi adatszolgáltatást végez, vagy az ingyenes NAV-os számlázót használja, ami automatikusan adatszolgáltat.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra