Gyorskérdés
DIGITALIZÁCIÓ - Információk az elektronikus ügyintézés gyakorlati alkalmazásához

Online számla adatszolgáltatás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Erika89 2018-06-26 09:23:34

Kedves Attila,
a július 1.-től kötelező adatszolgáltatással kapcsolatban van kérdésem. Számlázó programot használó ügyfél esetén, ha a számlázó program még nem képes a számla automatikus küldésére a NAV-hoz, a programot rövid időn belül alkalmassá kell tenni, plusz ezen felül kell még az adatszolgáltatást elvégezni? Jól értelmezem, hogy mind a kettő szükséges az "ellenőrzések" miatt?

Üdv :Erika

Témanyitó hozzászólás

dr. Szabó Tibor Önadózó szakértő 2018-06-26 11:17:01

Igen, végülis az adatszolgáltatás a lényeg. De ez kézzel is történhet

Szakértői hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-06-29 05:25:43

Erika,
Nem felülbírálva, hanem kiegészítve Tibor válaszát: a jogszabály azt írja elő, hogy csak abban az esetben kell a számlázó programot alkalmassá tenni az automatikus adatszolgáltatásra, ha azzal olyan számla készül, ami kötelezően bevonandó az adatszolgáltatásba. Azaz, ha 1. nem állítanak ki ilyen számlákat, akkor nincs teendő, a továbbiakban is lehet a programot használni 2. az ilyen számlákat kézzel állítják ki, a program a továbbiakban is használható, de a kézi számlákat külön-külön jelenteniük kell.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra