Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Online számlázás


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

marcsika 2020-09-24 10:08:03

Tisztelt Attila! A követk.kérdéseim lennének: kell-e regisztrálnia annak, aki üzletben pénztárgéppel rendelkezik? A másik: azoknak, akik a vállalkozásukat szüneteltetik? Mindkettőnek kiküldte a NAV a figyelmeztetést! Köszönet a válaszért !

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-09-24 15:09:18

- A pénztárgép mellett is lehet olyan helyzet, amikor számlát kell kiállítania, következésképp számlajelentési kötelezettsége lesz, ehhez pedig nélkülözhetetlen a regisztráció. Ez alól kivétel az az eset, amikor a számlát pénztárgéppel készíti, mert ezekre a számlákra jelenleg nem vonatkozik az online adatszolgáltatási kötelezettség.
- A szüneteltetőknek elvileg nincs/nem lehet adatszolgáltatási kötelezettsége, így -szerintem- regisztrációs kötelezettsége sincs.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra