Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Összesítő nyilatkozat


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

beno56 2017-08-29 12:16:02

Tisztelt Szakértő!
KATA-s alanyi adómentes betéti társaság 2017.05.30. nappal közösségi adószámot kért, de a tervezett ügylet nem jött létre és várhatóan nem is fog, ezért 2017.08.28. napjával a közösségi adószám megszüntetését kérte. A lekérdezett törzsadatok szerint 05.30-tól havi összesítő nyilatkozatra kötelezett. Jól tudom, hogy nem kell összesítő nyilatkozatot tenni arra az időszakra, amelyben az adózó közösségi kereskedelmet nem folytatott? Annak ellenére sem, hogy a törzsadatok szerint havi nyilatkozattételre kötelezett? A BT eddig nem adott be nyilatkozatot sem áfa-bevallást. (nullásan) Vagy van egyéb tennivalója a BT-nek e tárgykörben?
Köszönöm a segítségét, üdv.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-08-30 07:07:53

Jól tudja, nincs tennivalója.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra