Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Őstermelő


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

ouuo 2018-10-25 18:08:13

Tisztelt Szakértő!
Szabályos megoldás-e, ha egy őstermelőtől a termény 2 felvásárlási jegyen lesz felvásárolva, és az egyik ellenértékét csak 2019-ben kapja meg, hogy ne lépje túl a 8 millió bevételt. Akkor számít bevételnek, ha megkapja az ellenértéket, vagyis 2019-ben. A felvásárló viszont a felvásárlás szerinti hónapban levonhatja a komp.felárat az áfájából.
Köszönettel
Eszter

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-10-25 20:56:45

Kedves Eszter,
Ha egy ügylet keretében (egy polgári szerződésben) értékesíti a terményt, akkor szabálytalan, ha két bizonylatot állítanak ki csupán azért, hogy adóelőnyhöz jussanak (Art. 1.§). Ezt a tényt erősíti pl. az is, ha a terményt teljes mennyiségében át is adják a felvásárlónak. Viszont ha valóban két tételben történik az értékesítés, akkor szabályosnak tekinthető a két felvásárlási jegy kiállítása.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra