Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Östermelő adószám törlése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

okati1972 2017-05-22 21:54:10

Tisztelt Szakértő
A főállású őstermelő adószámát felfüggesztették, majd törölték, határozatot nem kapott. A szankcióra a nem fizetés miatt került sor. Több felvásárlási jegy is lett kiállítva azóta a felvásárló részéről mi a helyzet a kompenzációs felárral, az őstermelő kérheti az adószám vissza állítását, mi a helyzet az ez idő alatt keletkezett bevétellel. Hogyan lesz biztosított?

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-05-23 06:11:24

Az adószám törlésével megszűnt az őstermelői státusza, így nem lehetett volna jogszerűen a nevére felvásárlási jegyet kiállítani, következésképp az áfa bizonylat hiteltelen, áfa levonási jog gyakorlására nem alkalmas a felvásárlónál. A magánszemélynél a bevétel önálló tevékenység bevételeként lesz adóköteles, az őstermelőre vonatkozó kedvező szabályok nem alkalmazhatók. A biztosítása a törlést követően megszakad, eüszolg.járulék fizetésére kötelezett.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra