Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Őstermelő bevallása


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

pintermagdi 2017-05-18 19:46:30

Tisztelt Adószakértő!
Őstermelő területalapú-, zöldítés támogatást, valamint fiatal mezőgazd.-i termelők támogatását kapta 2016-ban első évben, melyet bérelt terület művelésére, beruházásra használt fel. Tevékenységéből bevétele nem keletkezett. Ez esetben a 12-02-es jövedelemlevezetést nem kell elkészíteni, és a támogatások összegét az "A" főlapon az önálló tevékenység bevételeként kell beírni? Ha igen, ezzel szemben milyen költségek számolhatók el? Az őstermelő tételes költségelszámolást választott. Nagyon köszönöm válaszát!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-05-19 06:39:22

Mivel a támogatások nélküli bevétele nem haladta meg az adómentes 600eFt-ot, így az őstermelésből nem származott adóköteles bevétele, a bevallásban nem kell szerepeltetni (a 1653-as bevallás 12-01.lapjának C blokkjának 3.sorában csak egy nulla szerepel).
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra