Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Őstermelő bevétel


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Bgspremium 2018-09-19 08:35:56

Tételes költségelszámolást alkalmazó mezőgazdasági őstermelő(nem minősül kistremelőnek) állatjóléti támogatás beleszámít az éves bevételbe? Nem értékhatár figyelésére gondolok hanem szja és eho fizetésre?Az szja bevallás 12-02-es lap 11-15.sorban ha beírom akkor a jövedelem számításánál alapul veszi a támogatást is! Helyes-ez így????Köszönöm.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-09-19 10:49:30

Ismereteim szerint az állatjóléti támogatással kapcsolatban nincs tételes költségelszámolási kötelezettség, így nem minősül költségek fedezetére nyújtott támogatásnak (bevallásban egyéb támogatás), így a folyósítás évében adóköteles bevételnek tekintendő :(((
papattila

Szakértői hozzászólás

Bgspremium 2018-09-21 10:04:12

Mégegy kérdés felmerült: eho(22%) 2017-ben mivel nem 8 mft alatti kistermelő. Itt van e 450.000,- ft-os felső határ? Vagy csak a járulékalapot vonhatja le az eho számításnál?

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra