Gyorskérdés
ÁFA - Általános forgalmi adó

Őstermelő egyéni vállalkozó


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

FIV Bt 2017-07-18 13:31:41

Tisztelt Szakértő! kérném szíves segítségét az alábbiban. Adott egy őstermelő akiről a NAV törzsadat nyilvántartásában az alábbi adatok szerepelnek :adószámos magánszemély, alanyi adómentes, főfoglalkozás, mezőgazdasági kompenzációs rendszer mellett alanyi adómentességet választott, az ÁFA törvény XIV. fejezete alapján mezőgazdasági tevékenységnek minősülő tevékenységet folytat és a kompenzációs felár megtérítésére igényt tart és a főtevékenység zöldségféle, dinnye gyökér, gumósnövény termesztése. Ez az őstermelő egyéni vállalkozó szeretne lenni, alanyi adómentesként, KATA adózást választva, és piaci, utcai árus lenne a főtevékenysége, melyhez az árut számla alapján más vállalkozóktól, vállalkozásoktól szeretné megvásárolni. Hogyan lett ez megoldani? Hogyan kell nyilvántartani és könyvelni? A Webes Ügysegéden be lett küldve a vállalkozás elindítási kérelem, úgy hogy új induló vállalkozás, alanyi adómentesség, KATA adózó és a meglévő adószám. Nem lett jelölve a a mezőgazdasági kompenzációs rendszer mellett alanyi adómentes, és a kompenzációs felárra való igény.A Webes Ügysegéd válasza, hogy nem jó, fáradjon be személyesen,hogyan kellett volna a bejelentési kérelmet benyújtani? Köszönöm a segítséget.

Témanyitó hozzászólás

Összesen: 0 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra