Gyorskérdés
ART - Adókötelezettségek, adóbevallás, adófizetés és adóelőleg fizetés, bizonylatok kiállítása, és a nyilvántartás szabályai, adatszolgáltatás, jogkövetkezmények, intézkedések

Őstermelő igazolvány felfüggesztése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Ditke58 2017-07-26 19:10:28

Tisztelt szakértő!
Milyen esetben lehet az őstermelői igazolványt és az értékesítési betétlapot felfüggeszteni fél évre? A piacin napon az értékesítést csak az őstermelő végezheti? Ott kell-e tartózkodnia akkor is, ha bejelentett dolgozó végzi a munkát? Egy szó mint száz milyen nagy baklövést tud elkövetni az őstermelő, hogy ilyen nagy "büntetést " kapott?
Kösszönöm válaszát.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-07-27 10:02:32

Az őstermelő ugyanúgy jogosult munkavállalót foglalkoztatni, mint bármely más adóalany. Következésképp nem kell az értékesítés helyszínén tartózkodni, ha az értékesítést az alkalmazottja végzi. Ugyanakkor az alkalmazottnak tudni kell igazolnia az értékesítő személyét és az ő jogviszonyát.
Az utolsó kérdésére a felfüggesztő határozat indoklási részéből kellene választ kapnia.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra