Gyorskérdés
JÁRULÉKOK, TB - Járulékok, szociális hozzájárulási adó, társadalombiztosítási ellátások, nyugdíj.

Őstermelő járulékfizetése EGT más tagállamában munkaviszonnyal rendelkezőként


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

nadasdikft 2020-04-09 19:02:27

Tisztelt Szakértő,
mezőgazdasági őstermelő adószámot váltott ki, a NAV-nál a munkavégzés jellegét "Egyéni váll., mg-i őstermelő és az EGT más tagállamában munkaviszonnyal rendelkezik"-ként jelölte meg. Angliában rendelkezik munkaviszonnyal, itthon megfizteti a havi 7710 ft eü-i szolg. járulékot. Magyarországon az őstermelői tevékenységével kapcsolatban kell-e járulékot fizetni? Elég ha csak a 7710 ft eü-i szolg. járulékot fizeti meg? Mi a helyes eljárás ebben az esetben? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2020-04-10 13:27:46

Jóllehet Anglia kilépett a Közösségből, de ez év végéig még tart az az átmeneti időszak, amelyben gyakorlatilag változatlan pl. a biztosítások rendszere. A közösségi koordinációs TB rendelet alapján 1 magánszemély csak 1 tagállamban lehet egyidejűleg biztosított, ez a kérdésbeli eseben Anglia lesz. Következésképp Mo-on nem fizethet eüszolg.járulékot, haladéktalanul (visszamenőlegesen) ki kell jelentkeznie. A fentiekből az is következik, hogy őstermelőként sem jöhet létre biztosítási jogviszonya, így ezen a jogcímen sem keletkhet járulékfizetési kötelezettsége.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra