Gyorskérdés
KKV - Kis- és középvállalkozások

Őstermelő KKV minősítése


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

noribaba 2017-11-26 01:02:43

A KKV törvény hatálya alá tartozóknak be kell jelenteniük a KKV minősítést az ügyfél-nyilvántartási rendszerbe.Erről a mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló 2007. évi XVII. törvény 28/A. § (1) bekezdése rendelkezik.
KKV-nak minősül-e a :
1. Nyugdíjas őstermelő, akinek árbevétele 8 mill Ft alatt van. Nincs alkalmazottja, Kft tagjaként 20% részesedéssel rendelkezik. A Kft. amelyben tag, mezőgazdasági termeléssel-, szolgáltatással foglalkozik.
2. Őstermelő, akinek a bevétele nem haladja meg a 8 mill Ft-ot .Nincs alkalmazottja, a fenti Kft tagjaként 35% részesedése van. A Kft-ben az ügyvezetést munkaviszonyban látja el.
Köszönöm válaszát.

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2017-11-26 11:38:39

1. Mivel nem éri el a 25%-os tulajdoni arányt (és vélhetően a szavazati joga is ehhez igazodik), így nem minősül partnervállalkozásnak.
2. Az első válasz alapján így már partnervállalkozásnak minősül, így a Kft-vel együtt kell minősíteni a besoroláskor.
papattila

Szakértői hozzászólás

Összesen: 1 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra