Gyorskérdés
SZJA - Személyi jövedelemadó

Őstermelő tárgyi eszköz écs


A Gyorskérdés szolgáltatás igénybevétele az Önadózó újság előfizetői részére biztosított. Az összes hozzászólás megtekintéséhez regisztráljon vagy lépjen be előfizetőként!

Az Önadózóval könnyebb lesz alkalmazni a jogszabályokat, követni a változásokat, teljesíteni az aktuális adózási, könyvviteli feladatokat, és elkerülni a buktatókat. A Gyorskérdés menüpontban pedig előfizetőként szakmai konzultációt kérhet.

Bgspremium 2018-09-19 08:27:57

Nem kistermelőnek minősülő mezőgazdasági őstermelő használt tárgyi eszközöket vásárolt magánszemélytől adás-vételi szerződéssel. Kérdésem hogy ezt az eszközt is amortizációval írhatja le, vagy esetleg van lehetősége mivel használt eszköz hogy egyösszegben elszámolja költségként?Több ilyen eszközről van szó, mindegyik 100.000,- ft feletti.Én minimum két év alatti leírásra gondolok, de jól jönne neki ha mehetne egyösszegben....köszönöm!

Témanyitó hozzászólás

Pap Attila Önadózó szakértő 2018-09-19 10:39:24

Az őstermelő az egyéni vállalkozókra vonatkozó elszámolási szabályokat alkalmazhatja. Ennek alapján a használt, 100eFt-ot meghaladó tárgyi eszközre nem lehet szabályosan egyösszegű écs elszámolást alkalmazni, a leggyorsabb leírás két év alatt történhet meg.
papattila

Szakértői hozzászólás

Bgspremium 2018-09-21 10:02:06

Köszönöm válaszát!

Felhasználói hozzászólás

Összesen: 2 db hozzászólás


Vissza az előző oldalra

Webáruház

Szabályzatok

Szabályzatok kategória összes termékének megtekintése

E-Könyvek

E-Könyvek kategória összes termékének megtekintése

Szakkönyvek

Szakkönyvek kategória összes termékének megtekintése

E-Start

Önadózó segítség az ügyek elektronikus intézéséhez.


Vissza az előző oldalra